Develi Süt Birliğnden "Flake Yem Üretim Tesisi"

Develi Süt Birliğnden "Flake Yem Üretim Tesisi"
20 Ekim 2023 - 10:12

Develi Süt Üreticileri Birliği tarafından İlçemiz Tarım ve hayvancılık sektörüne katkı vermek amacıyla Günlük 100 ton danelik mısır ve arpa  Flake Yem Üretimi yapma kapasitesine sahip üretim tesisinin kurulumuna başlandı. 

İlçemizdeki işletmelerde 60 bin Büyükbaş hayvan varlığı göz önünde bulundurulduğunda ve bir büyükbaş hayvanın günlük yaklaşık 3 kg flake yem tükettiği düşünülecek olursa  Develi İlçemizdeki besi işletmelerinde günlük yaklaşık 180 ton Flake yem sarf edilmekte olup yıllık yaklaşık 65 bin ton kesif yem olarak flake yem tüketilmektedir.

Develi Süt Üreticileri Birliği ilçe flake yem tüketiminin yarısını karşılamayı hedeflenen proje;  ORAN Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı kapsamında, Develi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Develi Belediyesi, Öksüt Madencilik katkılarıyla Develi İlçesi Süt Üreticileri Birliği tarafından hazırlanarak hibe almaya hak kazanmıştı.

1,2 Milyon TL ORAN Kalkınma ajansı hibesi, 300 bin TL Öksüt Madencilik ve Develi Süt Üreticileri Birliği öz kaynakları ile toplamda yaklaşık  8 Milyon liraya mal olması beklenen "ORAN İle Teknolojik Yemler" projesinin, hem İlçemize hem de bölgemize hitap etmesi bekleniyor. 

Develi Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nuh Güllü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Büyükbaş hayvancılık işletmelerinde yüksek kaliteli kaba yemin yerini tutacak başka bir yem maddesi bulunmamaktadır. 
Bu nedenle Develi Süt Üreticileri Birliği olarak; çiftçinin gelirini, Süt üretiminde kaliteyi artırmak amacıyla Orta Anadolu Kalınma Ajansı ORAN ve Öksüt Madenciliğin Proje ortaklığı, Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, destekleriyle Flake Yem Üretim Tesisini İlçemize ve dolayısıyla İlçe ve Bölge çiftçilerine kazandırmış olacağız 
Aynı zamanda Develi bölgesinde artan danelik mısır üretimini de bu vesile ile destekleyerek ürün deseninin de gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz dedi.
Nezir Ötegen 

YORUMLAR

  • 0 Yorum