Develi Engelsiz Yaşam Merkezi Hizmete Açıldı

Develi Engelsiz Yaşam Merkezi Hizmete Açıldı
05 Nisan 2023 - 07:11

Develi Belediyesinin hibesiyle yaklaşık 13.000 m2’lik alanda, Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapımı tamamlanan Develi Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık Hanımefendi'nin teşrifleriyle Yukarı Develi Mahallemizde hizmete açıldı.
 3 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 12 bin 671 metrekare alana sahip, 7 ayrı bağımsız bölümden oluşan ve toplam maliyeti 15 milyon lirayı aşan Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin açılışına Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç il ve ilçe protokolü katıldı.
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla” hizmet ürettiklerini belirterek konuşmalarına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Gönül Belediyeciliği anlayışıyla 5 yıl önce belediyemize ait bu boş alana talep ettiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimizin tamamlanmasında emeği geçen Sayın Bakanım başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 63 otizmli kardeşimize modern imkanlarla ve profesyonel bir şekilde hizmet verecek bu merkezimizin şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Bakanıma da teşriflerinden dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.
 Bütün ülkemizde örneklik teşkil etmesi gereken Develi Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin açılışını yapıyor olmaktan ve mübarek Ramazan-ı Şerif içerisinde böyle anlamlı bir programda kadim şehir Develi’yi ziyaret etmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık “Hak temelli hizmet anlayışımızdan yola çıkarak, sosyal hizmet modellerini oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz. Otizmi bir farklılık olarak değerlendirerek oluşturduğumuz ve uyguladığımız politikaların bir sonucu mahiyetinde sosyal hayatta karşılık bulmasını sağlıyoruz. Otizmi, bireylerin önündeki bir engel olmaktan çıkarmak ve hayatlarını kolaylaştıracak olanakları sağlamak, devlet kurumları olarak bizim görevimiz. Bu farkındalıkla böyle kıymetli bir eseri hem talep edip hem de yapımında büyük özveri gösteren Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar’ı tebrik ediyor; çalışmalarında başarılar diliyorum. Böylesi mübarek bir günde, böylesi anlamlı bir açılışta bizleri dost sıcaklığında karşılayan siz Develili kardeşlerime şükranlarımı sunuyor, Engelsiz Yaşam Merkezimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Konuşmalarının sonunda Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’dan aldığı ve ilçemizde üretilen Türk Bayrağı ve Develi kiliminden dolayı memnuniyetini dile getiren Bakan Yanık “Artık üretilmediği için bunlar çok kıymetli, siz de kıymetini bilin” dedi.
 Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık Develi Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi kampüsünü ve hizmet binalarını gezerek bilgiler aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum