Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi Bölge Hastanesi Olma Yolunda Hızla İlerliyor

Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi Bölge Hastanesi Olma Yolunda Hızla İlerliyor
14 Haziran 2023 - 16:13

İlçemizin sağlık alanındaki en önemli kazanımlarından birisi olan ve 2022 yılı Ocak Ayı itibariyle hizmet vermeye başlayan 150 Yataklı Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi birinci yılını doldurmadan Uzman Doktor, Doktor ve Acil doktorları olmak üzere kadrolarındaki hekim sayılarını tamamlama yolunda hızla ilerliyor.
Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesindeki doktor ve uzman sayısının artması aynı zamanda Kayseri Merkez dahil, Yahyalı, Yeşilhisar, Tomarza, Saimbeyli ve civarından da hastalar için tercih edilen bir bölge hastanesi konumuna geldiği görülüyor. Hatta bazı ilçelerden otobüs ve minibüs  seferleri bile konur hale gelmiş.
10’u  diş hekimi olmak üzere 60 Hekim, Noroloji, Radyoloji dahil 34 Uzman doktoru  ile hizmet vermeye devam eden Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi; 80 hasta odası, 5 adet ameliyathanesi, 40 adet poliklinik odası, 10 yataklı Erişkin Yoğun Bakım ünitesi, 4 yataklı Yeni doğan Yoğun Bakım ünitesi, 10 adet Diş Ünitesi, 18 yataklı Diyaliz ünitesi ile hizmet vermektedir.

Sağlık tesisimiz ilçemizde ilk defa 1951 yılında bugünkü aile sağlığı merkezinin  bulunduğu hizmet binasında 25 yataklı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Daha sonra  1975 yılında yapımı tamamlanarak 2022 yılına kadar bir önceki yeri olan Hatice-  Muammer Kocatürk Develi Devlet Hastanesi olarak hizmetine devam etmiştir.

72 yıldan beri bölge insanımıza hizmet vermekte olan Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesinin daha da gelişmesini sağlayacak olan MR cihazının da gelmesi ile hastanemizin Kayseri Şehir Hastanesinin de büyük bir yükünü alması bekleniyor.
Emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Saygılarımla arz ederim.
Nezir Ötegen  


YORUMLAR

  • 0 Yorum