Develi De Eğitim Sendikalarının Ortak Promosyon Protestosu

Develi De Eğitim Sendikalarının Ortak Promosyon Protestosu
19 Nisan 2023 - 15:57

İş Bankası'nın promosyon konusunda Yenileme talebine sıcak bakmamasi  eğitim camiasını ve eğitim sendikalarını rahatsız etti.

 Develi ilçesindeki eğitim  sendikalarından;
Eğitim Bir Sen 
Türk eğitim-sen 
Hürriyetçi Eğitim Sen 
 olmak üzere üç sendikanın yaklaşık 1250 üyesi bulunuyor .
Bu sendikalar üyeleri adına 
2021 Şubat döneminde İş Bankası ile 3 yıllığına promosyon Anlaşması yapar.
 Ancak anlaşma yapıldığı zaman 3 Sendikanın üyelerinin banka üzerinden nakit akışı beş milyon TL iken 2023 yılında 25 milyon TL 'ye dönüşür.
 sendika temsilcileri bankaya yetkilileri ile görüşerekten piyasa şartlarının yerinden gözden geçirilmesini, promosyon konusunda yeni bir düzenleme yapılması hususunda talepte bulunurlar.
ancak  banka yetkililerinin bu hususta gereken duyarlılığı göstermediği beyan edilir

3 yıllık olarak yapılan sözleşmenin bitimine  9 ay kala  Develi'deki Milli Eğitim sendikaları promosyon konusunda yeni bir ihaleye cikar ve ihale sonucu Yapı Kredi Bankası ile sözleşmede mutabakata varırlar.

 sözleşme bitimine 9 ay gibi bir  zamanında kalmış olmasına rağmen İş Bankası geri dönüşümlü olaraktan iki yıllık promosyon ödemesini iadesini talep eder.

Önceki dönem yapılan sözleşmede promosyon sözleşmesinde üçer aylık dönemde her sendika üyesine 312 şer lira ödenir.

 ancak 5 Nisan 2023 tarihinde yapılan promosyon ihalesine adı geçen bankada katılmasına rağmen en yüksek parayı 16.000 TL ile Yapı Kredi Bankası verir ve Milli eğitim sendikaları Yapı Kredi Bankası ile sözleşme imzalama durumuna gelir.

 Bunun üzerine İş Bankası yetkilileri kalan 9 ay için 3 milyon 27.960 TL geri ödeme borcu çıkarır ve Bu borcun 15 Mayıstan itibaren 3 gün içerisinde  ödenmesi gerektiğini belirtir.

 Yani kişi başına yaklaşık 3 bin lira gibi bir bedel talep eder 

Bu gelisme üzerine  eğitim camiası bütün sendikaları bir araya gelerek bu talebi 19 Nisan 2023 Çarşamba günü  saat 15.30 da Develi Cumhuriyet Meydaninda protesto ettiler.
Sendikalar adına ortak açıklama Sendikanın temsilcileri tarafından okundu.

Nezir Ötegen  


YORUMLAR

  • 0 Yorum