Cumhur ittifakı 22 ilde birbirine rakip

AK Parti ve MHP yerel seçimde 22 kentte birbirine rakip

Cumhur ittifakı 22 ilde birbirine rakip
30 Aralık 2023 - 08:46
Yerel seçimler için işbirliği çalışmalarında sona gelen Cumhur İttifakı'nda yol haritası netleşmeye başladı. 
MHP, 24 il ve 28 büyükşehirde aday çıkarmayarak AK Parti'ye destek verecek. Mersin, Manisa, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de MHP adayı desteklenecek. İki parti 22 şehirde ise kendi adayını çıkaracak.
Ak Part, Mhp
Yerel seçim hazırlıkları hızla devam eden Cumhur İttifakı'nda AK Parti ve MHP'nin ayrı ayrı aday çıkaracağı iller netleşti.
Buna göre, AK Parti ve MHP, muhalefetin fazla varlık gösteremediği; Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elâzığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat’ta rekabet edecek.
5 İLDE MHP DESTEKLENECEK

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; 22 ilin dışında kalan 29 ilden Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak’ta AK Parti’nin adayı; Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye’de ise MHP’nin adayı desteklenecek. Büyükşehirlerde ise sadece Mersin ve Manisa’da MHP’nin adayıyla seçime gidilecek.
ERDOĞAN'IN MORALİ YÜKSEK

Önceki gün AK Parti Genel Merkezinde 51 ilin vekilleri ile temayül gerçekleştiren Erdoğan’ın “31 Mart sabahına kadar çok sıkı çalışmalıyız” mesajını verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın moral ve motivasyonunun yüksek olduğu sık sık espri yaptığı kaydedildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum