Buğdayın Ata Tohumu Gacer'e Kayseri Üniversitesinden Akademik Destek

Buğdayın Ata Tohumu Gacer'e Kayseri Üniversitesinden Akademik Destek
19 Ekim 2023 - 10:18

BUĞDAYIN ATA TOHUMU GACER'E KAYSERİ ÜNİVERSİTESİNDEN AKADEMİK DESTEK 

Gacer, Pilavın adı
Damakların tadı
Midenin dostu

Buğdayın ata tohumu olarak bilinen Gacer buğdayının tanıtımı yanısıra üretim ve tüketiminin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalara akademik destek artarak  devam ediyor.

Gacer Günü etkinliği 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin  MYO ev sahipliğinde Develi Seyrani Kampüsünde yapıldı.

Ata Tohumu Gacer buğdayı tanıtım Etkinliğine, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa, Develi Kaymakamı Yusuf Turan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de katıldılar.

 Katılımcılara Develi Gacer pilavı ikramında bulunan protokol üyeleri daha sonra Develi Kadın Kooperatifi ve Hüseyin Şahin MYO aşçılık programındaki şef ve öğrencilerin ortaklaşa yapmış olduğu Gacer Buğdayı ve Ürün Geliştirme Atölyesinde Gacer’den üretilmiş 38  ürün hakkında 
Öğretim üyeleri tarafindan  bilgilendirilerek elde edilen ürünler ikram edildi.

Protokol üyeleri program sonrasında Seyrani kampüs alanı içerisinde uygulama bahçesini ziyaret ederek gacer tohumlarını toprak ile buluşturdular.

Nezir Ötegen  


YORUMLAR

  • 0 Yorum