Ankara Belediye Başkanı Yavaş, "15 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşküne oturtacağız"

Ankara Belediye Başkanı Yavaş, "15 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşküne oturtacağız"
26 Nisan 2023 - 23:31
Ankara Belediye Başkanı Yavaş, “15 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşküne oturtacağız”

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Miting yapmak üzere Kayseri’ye gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bugüne kadar rakipleri hakkında tek kelime kötü söz söylemeyen, Cumhur ittifakına oy verenleri saygıyla karşılayan genel başkanımızı inşallah ayın 15’inde Kızılay’da toplanacağız, konfetilerle götürüp layık olduğu asil yere, Çankaya köşküne oturtacağız. Biz oradayız, sizin istemediğiniz hiçbir şeye izin vermeyiz” dedi. 


Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala seçim meydanları hareketlendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Kayseri’de miting yapmak için gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 1 yıl boyunca Kayseri’de askeri savcı olarak görev yaptığını söyledi. Şu anda korku ve nefret siyasetinin yapıldığını dile getiren Yavaş, seçimi kazanmaları halinde temiz siyaset getireceklerini belirtti. Yavaş, “Biz seçime gidiyoruz, seçim bitecek bu millet kimi seçerse seçecek ondan sonra herkes evine dönecek ama maalesef iktidar başkaları siyaset yaparken onları çok hakir görerek, siz ne anlarsınız, ne bilirsiniz diyerek, adete siyaset yapmak serbest, seçime girmek ama kazanmak yasak gibi bir davranış içerisinde gidiyor. Şu anda hala korku ve nefret siyaseti aynen devam ediyor. Herkese bir karalama, herkese bir çamur atma, halbuki ben şöyle bakıyorum olaya, Millet İttifakından hiçbir Allah’ın kulu Cumhur İttifakına, sizler niye oradasınız demiyoruz, niye onlara destek veriyorsunuz diye tek kelime etmiyoruz. Ama bizler her televizyon açıldığında birileri konuşmaya başladığında illet, zillet vs. bir sürü laflara karşılaşıyoruz. Bundan sonra temiz siyaset gelecek. Bu yuhları da ortadan kaldıracağız. Temizliğe buradan başlayacağız. Koltuğu bırakmak istemiyorlar bütün mesele burada. Koltuğu bırakmak istemiyorsanız şu anda seçin sırasında verdiğiniz vaatleri keşke birkaç ay önce yapsaydınız, gerçekleştirseydiniz ve bunları yapmış olmanın rahatlığıyla seçmenin karşına çıksaydınız çok daha güzel olurdu ama öyle değil, adete niye seçime giriyoruz havasında konuşmalar yapılıyor. İftarının birisi şu, diyaneti kapatacaklarmış, buradan söylüyorum, Diyanetin kapatılacağına dair 6 liderden tek bir kelime çıktıysa söz veriyorum Ankara Belediyesi’ni de bırakıyorum, adaylıktan da çekiliyorum. Benim bildiğim iyi bir Müslümanın ağzından bal damlar asla ve asla bir başka Müslümana hakaret etmez, iftira atmaz, nefret söyleminde bulunmaz” şeklinde konuştu. 

‘TERÖRE BULAŞMIŞ ELİ KANLI TERÖRİSTLERİ HİÇ KİMSE ÇIKARAMAZ’

PKK’nın görüşleriyle HÜDAPAR’ın görüşleri arasında bir fark olmadığını, HÜDAPAR’ın Cumhur ittifakının yanında yer alması hakkında konuşan Yavaş, “Dün sahte broşürler dağıtmışlar, Öcalan serbest bırakılacak diye, Akşener, Ben, diğer 6 siyasi parti orada olduğu sürece bebek katilini cezasını çekmeden hiçbir Allah’ın kulu çıkaramaz. Teröre bulaşmış eli kanlı teröristleri hiç kimse çıkaramaz. İstese de çıkaramaz. Çıkarırsa gene bunlar çıkarır. HÜDAPAR’ın görüşlerini biliyorsunuz. PKK’nın bu konudaki görüşleriyle HÜDAPAR’ın bu konudaki görüşleri arasında bir fark var mı? Şimdi çıktılar dediler HÜDAPAR ittifaka dahil değil. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Demek ki sıkıştılar. Çünkü İstanbul seçimlerinde şunu yaptılar, baktılar güç yetmiyor, hiçbiri tutmuyor yedek kuvvetleri sahaya sürdüler, Osman Öcalan’ı televizyona çıkarıp bebek katilinden mektup getirip okuttular. Aynı senaryo oynanıyor. Kandildekiler özellikle Millet ittifakının bir araya gelmesini zora sokacak konuşmalara başlatıldı. Bende diyorum ki eğer böyle düşünüyorsanız eli kanlıların oyunu da istemiyoruz. Bizden böyle bir şey bekliyorsanız herkes kendi yoluna gitsin. Böyle bir şey yok. Biz tertemiz 6 siyasi parti yan yana geldi, Türkçemizin en güzel kelimesiyle uzlaştılar, 2 bin 400 maddelik de bir mutabakat metni kurdular. Bu mutabakat metni haricinde kim ne söylüyorsa yalan söylüyor. Bu nedenle diyorum ki Allah’ın izniyle milli politikalarımız, milli savunma politikalarımız aynen devam edecek. Nasıl Roketsan’ı yapanlar, ASELSAN’ı yapanlar, onların ürettiklerini şimdi ki hükûmet olarak kullanıyorsa ben diyorum ki 1 trilyon 200 milyon dolar bütçe kullandınız, 650 milyar dolar hükümetin borcu var. TOGG’u yaptınız, milletin parasıyla yaptınız, uçak gemileri yapıyorsunuz, milletin parasıyla yapıyorsunuz. Bizlerde yeni mezun iş bulamayan bu konuda yetkin çocukları beslemek suretiyle bu sanayinin çok daha gelişmesi için çalışmakta bizim görevimiz. Bize düşen görev çok daha iyisini yapmak olacak” ifadelerini kullandı. 

‘13’NCÜ CUMHURBAŞKANI OLARAK KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU SEÇECEĞİZ’

14 Mayıs akşamı alınacak sonuçlarla 13’ncü Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını belirten Yavaş, “Biz artık bu nefret siyasetinden bıktık. Biz hiç kimseye hakaret etmiyoruz. Eleştiri en doğal hakkımız, vaatleri sunmak en doğal hakkımız. Bunları yaparken de 21 yıldır bu hükümet yönettiği için elbette bizler belediyelerde ki yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatı olarak sunmak için buraya geldik. Kendimizi övmek için falan gelmedik. Yapamaz dediklerine inanmayın, çok daha güzel yapılacağına emin olun diye geldik bunları anlatıyoruz. Sonuç itibariyle arık bu televizyonlarda ki siyasi partilerin nefret dilini, nefret siyasetini ortadan kaldıracak, biz nasıl Ankara’da seçildiğimiz zaman, o akşam rozetimizi çıkarıp, bir Allah’ın kuluna bize siyasi davrandı dedirtmiyorsak, inşallah 14 Mayıs akşamı alınacak sonuçlarla 13’ncü Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceğiz. Bugüne kadar rakipleri hakkında tek kelime kötü söz söylemeyen, Cumhur ittifakına oy verenleri saygıyla karşılayan genel başkanımız inşallah ayın 15’inde Kızılay’da toplanacağız, konfetilerle götürüp layık olduğu asil yere, Çankaya köşküne oturtacağız. Biz oradayız, sizin istemediğiniz hiçbir şeye izin vermeyiz” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum