Ali Koç: Gerekirse bir alt lige düşeceğiz

Fenerbahçe Kulübü, Trabzon’da yaşanan olaylarla ilgili olarak hem kendi camialarına, hem Trabzonspor camiasına hem de Türk futbolu adına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ali Koç: Gerekirse bir alt lige düşeceğiz
19 Mart 2024 - 08:35
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçı sonrasında yaşanan olaylara değinerek bunun organize olabileceğini ileri sürdü ve önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Ali Koç, “Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz. Bu kararı aldığın zaman zaten bir alt lige düşme söz konusu olur. Çünkü biz her gün ölmektense bir gün öleceğiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız. 1 sene biz oynarız çıkarız ama herkes aklını başına alır artık yeter. Gerçek anlamda yeter” dedi.
İşte Ali Koç’un Fenerbahçe TV’ye yaptığı o açıklamalar;

GEREKİYORSA DA BİR ALT LİGE DÜŞECEĞİZ ÇÜNKÜ BİZ HER GÜN ÖLMEKTENSE BİR GÜN ÖLECEĞİZ AMA GELECEĞİMİZİ KURTARMAK ZORUNDAYIZ. 1 SENE BİZ OYNARIZ ÇIKARIZ AMA HERKES AKLINI BAŞINA ALIR. ARTIK YETER

Biz kendi ülkemizde bu muameleyi görmeyi kabul etmeyeceğiz. Etmediğimizi de defalarca söyledik. Yine defalarca haykırıyoruz Türk futbolunda yaşananları; bahsinden, şikesinden, haksız rekabetten, hakemlerden hepsini bas bas bağırıp söylüyoruz. İşin geldiği noktayı da görüyorsunuz. Biz artık kendi bağımızı kendimiz keseceğiz. Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz. Bu kararı aldığın zaman zaten bir alt lige düşme söz konusu olur. Çünkü biz her gün ölmektense bir gün öleceğiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız. 1 sene biz oynarız çıkarız ama herkes aklını başına alır artık yeter. Gerçek anlamda yeter. O 'yeter'lerden değil bizim söylediğimiz. Şunu sormak istiyorum maç 2-2 bitse gitti şampiyonluk. Ha belki başka bir yerde yapacaklar. Belki bu Denizli'deki gibi operasyonun bir tanesi daha Fenerbahçe’yi şampiyonluktan etmek için. Bunu kim organize etti? Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun etmediğini biliyorum ama birileri etti. Birileri müsaade etti, göz yumdu. Niye? Neden polis yoktu? Niye İstanbul’daki derbilerde alınan önlemler burada alınmıyor? İstanbul Emniyet Müdürü çok iyi de Trabzon’unki kötü mü? Her ilimizdeki Emniyet Müdür’lerimize saygı duymamız gerekiyor. Söz konusu devlet ise boynumuz kıldan incedir. Yani kısacası oyunlar bu şartlarda devam ettirilmemeliydi. Bu futbola tecavüz etmeye çalışan tribündeki belli kesim, hepsi de değil, o belli kesim de cesaretlenmemeliydi, durumları öteye götürmemeliydi. Arkadaşlarımız anlatıyor Trabzon tribünlerinde de olay çıkan yerlere tepki koyan Trabzon taraftarları vardı. Net bir şekilde kendi gözleri ile gördüler. Dolayısı ile bir şeyler dönüyor. TFF Başkanı ile konuş, Spor Bakanımız ile konuş, öyle yap böyle yap... Biz kendi derdimizi anlatmak için o saygıyı bile görmedik. Siz bilirsiniz. Siz bizi bu ülkenin dışlanmış bir kulübü olarak sanki başka bir ülkenin kulübü gibi muamele yaparsanız... Bunu devlet için de söylüyorum TFF için de söylüyorum medya için de söylüyorum. Kendi geleceğimizi kendi kaderimizi kendimiz belirlemek zorundayız. O yüzden bu çağrıyı yaptık.

3 TEMMUZ’U BAŞLATAN ÖRGÜT DÜN GECE BELKİ DE EMELLERİNE ULAŞMA KONUSUNDA TAVAN YAPTI BU İKİ KULÜBÜ BİRBİRİNE ÇARPTIRMA, KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRMA OLAYINDA

Bir de şimdi 'Fenerbahçeliler tahrik etti'ye getirmeye çalışıyor. İnsan utanır. Bunların ibarelerini gördüğüm zaman bile ben işin nereye gideceğini biliyorum. Riyad krizinden hiçbir farkı olmayacak bunun. Tamam o zaman siz böyle yapmak istiyorsanız, Fenerbahçe'ye muamele yapmak istiyorsanız bundan sonra atılacak adımları karar verenler de 30 kere düşünsünler işi nereden nereye getirdiklerini. Tekrar ediyorum dün maçın iptal edilmemesi bir olaydır. Yok üçüncü golden önce faul vardı, ya hakem zaten kuralları doğru uygulasa 3-0 mağlup olacak rakibimiz. Hala çıkmışlar faul vardı 3.golden önce... Bunun tartışmalarını yapıyorlar. Bende şunu derim o zaman penaltı yüzde yüz penaltı ama penaltıdan önceki faulde hiçbir şey yok. Meşale sahada maçı durduracağına frikik veriyorsun gol yiyorum. Bunları tartışmanın yeri değil, şu an zamanı bile değil. Biz ilerleyen günlerde daha da fazla açıklamalar yaparız ama şunu söylemek istiyorum; 3 Temmuz’u başlatan örgüt dün gece belki de emellerine ulaşma konusunda tavan yaptı bu iki kulübü birbirine çarptırma, kardeşi kardeşe kırdırma olayında.  
 
BU LİGDE FENERBAHÇE’YE YER YOK
 
Toplum zaten gergin, zaten mutsuz. Şiddeti normalleştirmeye alıştığımız bir ortam içinden geçiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bugün daha fazla bir şey söylemeyeceğim ama ilerleyen günlerde neler olacağını hep beraber göreceğiz. Ama söylediğim tek bir şey var. Bu ligde Fenerbahçe’ye yer yok. Dürüstçe mücadele vermeye çalışıyoruz. Geçen hafta da olanları-bitenleri anlattım. 8 oyuncum kart sınırında maça çıkıyor. Normal mi? Şimdi tutturmuşlar, ‘Yok o ceza verilsin, bu ceza verilsin’ Verin, ne istiyorsanız yapın. Bizim oyuncularımız saldırıya uğrayacak, Josef De Souza ile karşılaştırıyorlar. Bütün maç boyunca taciz. Kenarda top alanlar, şişe mi gelecek vs.? Kalecimin yerden çenesi yaralanacak, kanayacak... Ben bu çocukların psikolojisini nasıl toplayacağım. Bilmiyorum, toplayıp, toplayamayacağımızı. 2014’te toplayamadık, futbolcuların psikolojisini. O yüzden herkes aklını başına alsın. Linç tehlikesine rağmen oyunu oynatanlar, aynaya baksınlar. Futbolun bu noktaya gelmesine müsaade eden federasyona müsaade edenler de bir aynaya baksınlar.
Avrupa’dan birçok kulüpten, maç yaptığımız kulüplerden geçmiş olsun mesajı aldık. Onlara da çok çok teşekkür ederim.
 
BAŞKANIMIZDAN KONGRE ÜYELERİMİZE ÇAĞRI

2 Nisan’da ilk toplantı yapılacak. Bu toplantıda gereken sayıyı yakalamamız lazım. Normalde Genel Kurulda ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanmaz, ikinci toplantıda Genel Kurul yapılır. 2 Nisan’da 15-16 bin kişiyi Genel Kurul’da sağlamamız gerekiyor. 3 Nisan’da maçımız var. Bu karar alınacaksa 3 Nisan’dan önce almalıyız. Fenerbahçe Spor Kulübü için çok önemli virajdan geçiyoruz. Kongre üyelerime rica ediyorum. 30 binden fazla kişi aidat ödedi. %50.1 olması lazım. Ödemeyenler de ödesin. Kulübün yanında durun, ne karar vereceğimize hep birlikte karar verelim. Gerekeni yapalım. Bu gidişat gidişat değildir. İstenen Fenerbahçe’nin kazanmaması, başarılı olmaması, galip gelmemesi, gol atmaması…Hatta sahalarda yer almaması. Bu mu sizin istediğiniz? Genel Kurulda kongre üyelerimizle nereye gideceğine karar vereceğiz. Bu iş böyle gitmeyecek. Şöyle düşünenler olabilir; ‘3 ay sonra bırakıyor, gidiyorsun. Finansal zarar vs. vs.’ Bu kararı alırsak ben bırakmıyorum. Bir alt ligde kulübün başkanı olarak kulübü tekrar Süper Lig’e çıkarır, o zaman bırakırız."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum