AK Parti Teşkilatından "Çevre Günü" Etkinliği

AK Parti İl Başkanlığı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ali Dağı’na yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

AK Parti Teşkilatından "Çevre Günü" Etkinliği
05 Haziran 2021 - 17:09
Sosyal mesafe kuralı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte yaklaşık 10 kilometre yol yüründükten sonra,  Ali Dağı’na fidan dikildi.
Etkinlik kapsamında konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, “5 Haziran Dünya Çere Günü olarak kutlanıyor. İnsanlığı en büyük meşgul eden işlerin başında çevreye verilen tahribat var. O yüzden çevre kavramı en yükselen değer olarak önümüze duruyor. Cenabı Allah, bu dünyayı, bir düzen bir nizam bir intizam üzerine yaratmış. Hayatta hiçbir şey boş yaratılmamış, her şeyin bir gayesi var. Onu kendi halinde tutmak, onu doğal haliyle korumak insanoğlunun vazifesidir. Ancak son dönemlerde insanoğlu tabiatı hoyratça kullanıyor ve tahrip ediyor. İnsanoğlu tabiatı tahrip ettiği sürece de doğal afetler, felaketler arka arkasına geliyor. Ortaya küresel ısınma kavramı çıkıyor. Yağışın azalması veya ara ara sellerin oluşması, kuraklığın olması benzer şekilde felaketler, işte hep çevreyi korumadığımızın bir ürünüdür. Bize düşen Allah’ın yarattığı bu nizamı olduğu gibi tabii haliyle korumaktır. Onun içindir ki büyük bir çaba içerisindeyiz. Belediyelerimizin hepsi bu konuda büyük bir teyakkuz halindeler” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da yapılan ‘temel atmama’ törenlerine dikkat çeken Başkan Özhaseki, “İstanbul’da yapılması gereken çevre kirliliğini de önleyecek olan metro faaliyetleri tekrar kapatılıyor. Orada temel atmama törenleri yapılıyor, arıtma tesisleri iptal ediliyor ve neticesinde de Marmara Denizi’nde kocaman bir kirlilik deryası ortaya çıkıyor. Şimdi herkes bir araya gelip bunu nasıl kurtaracağız diye hesap yapıyorlar. Bir iki tane deli kuyuya taş atıyor, yüzlerce akıllı onu çıkarmak için uğraşıyor. Dünyada şu anda kurulan birlikler içerisinde Birleşmiş Milletler ’in de başını çektiği kurum tarafından milyarlarca dolar para toplanmaya çalışıyor. Bir takım tedbirler alınmaya çalışılıyor, ülkelerin bunlara uyması isteniyor. Biz de zaten buna tarafız, yapılan tek şey dünyayı tahrip etmemek, kirletmemek. Bu anlamda farkındalığı ortaya çıkarmak, bir bilinç oluşturmak için gençlerimizle sabah yürüyüşü tertip ettik. Hamdolsun bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Gençlerimiz inşallah çevreye duyarlı olarak büyüyecekler, tabiatta Cenab-I Hakk’ın yarattığı ne varsa saygı duyacaklar. Daha güzel günlerde buluşabilme ümidiyle herkese hayırlı günler diliyorum” şeklinde konuştu.

5 Haziran Çevre günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak adına yürüyüş düzenlediklerini ifade eden Başkan Çopuroğlu ise, “Çevrenin korunması hepimizin, bütün insanlığın ortak meselesidir. Gelecek kuşakların da yaşamını garanti altına almak adına korumalı ve çocuklarımıza tertemiz bir çevre emanet etmeliyiz.
Küresel çapta yaşanan su kirlilikleri, çölleşme, ormanların azalması gibi felaketler esasen en başta insan hayatını tehdit etmektedir. Çevre hakkına önem vermek insan hakkına önem vermektir. Çevrenin korunması tüm bireylerin asli görevidir ve siyaset üstü bir mecrada ele alınması gerekir. Zira çevre konuş insanlığın ortak meselesidir. Tüm vatandaşlarımızın ‘Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz bir çevre ve mutlu günler diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum