AK Parti'de temayül yoklaması sonuçları merkezde

AK Parti Kayseri Teşkilatında belediye başkan adayları ile ilgili yapılan temayül yoklaması elektronik ortamda gerçekleşti. Oy verme işlemi bilgisayar üzerinden yapan delegelerin sonuçları ise anında merkeze düştü. Bakan Mehmet Özhaseki, oylamanın nasıl yapıldığını paylaştı.

AK Parti'de temayül yoklaması sonuçları merkezde
27 Kasım 2023 - 14:50
AK parti’nin Türkiye genelindeki teşkilatlarında belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili temayül yoklaması yapıldı. Yoklamada en çok oy alan isimler belediye başkan adayı olarak gösterilecek. Ancak oluşan listenin yanı sıra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan adayların belirlenmesinde son noktayı koyacak.
Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde milletvekili adaylarının belirlenmesinde yapılan temayül yoklaması ilmk kez elektronik ortamda yapılmış ve sonuçlarını sadece genel merkez biliyordu. Biye başkan adayları ile ilgili yapılan yoklamada yine bu şekilde oldu. Sonuçlar ise belli. delegelerin verdiği oylara göre hangi isim hangi belediye başkan adaylığı için en yüksek oyu aldı belli oldu.
Şimdi genel merkez bu sonuçları partinin ilgili kurullarına ve Genel Başkana sunacak. Buna göre de hareket edilecek
ÖZHASEKİ İLK KEZ OYLAMAYI GÖSTERDİ
Elektronik Ortamda yapılan oylama ile ilgili ilk kez Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, paravan arkasındaki görüntüleri paylaştı. Özhaseki, oylama sonrasında daha önce isimleri zarfa koyarak sandığa atan delegeler yerine bilgisayar ortamında bilgisayar üzerinden oylama yapıldığını gösterdi.
Oylama ile ilgili olarak Bakan Özhaseki, “Kayseri Belediyeciliği her zaman tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. AK Parti Teşkilatımız bizler için her zaman belirleyici bir unsurdur. İnşallah bu temayülden çıkacak kararlar neticesinde adaylar belirlenecek, yine her zaman olduğu gibi tek gayemiz Kayseri’ye hizmet etmek olacak. Rabbim hayırlara vesile eylesin” ifadelerini paylaştı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum