Ahmet Sula Develi'de Gençlerin Hayatına Dokundu

Ahmet Sula Develi'de Gençlerin Hayatına Dokundu
13 Haziran 2023 - 21:11
Türkiye başta olmak üzere 50 noktada kişisel resim sergisine katılan, 500’den fazla seminer, konferans ve söyleşi etkinliğinde yer alan Emniyet Müdürü, ressam, şair ve yazar Ahmet Sula’nın son durağı Develi oldu. Develi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ben Senim; Farkındalık, Moral ve Motivasyon Etkinliği” buluşmasına, Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan söyleşide Develi’li gençlerle kendisini buluşturduğu ve tanıştırdığı için Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar’a teşekkür ederek sözlerine başlayan “Yılın Sanatçısı” ve “Yılın İletişim Uzmanı Ödülü” sahibi Ahmet Sula öncelikle kendini tanıtarak söyleşisine başladı. Hayatın bir döneminde bilmeyi daha sonra yapabilmeyi son olarak farkında olmayı esas aldığını belirten Sula “Benim mücadelem kendimle başladı. Bu hayatta esas olan insanın haddini bilmesi ve haddini bilmeyene haddini bildirmesidir. 15 Temmuz gibi bir kahramanlık destanı daha yazan bu ülkenin gençleri olarak sizler öncelikle kendiniz başta olmak üzere çevrenizi ve tabiatı fark edin. Her olay ve durum karşısında gösterdiğiniz farkındalık sizleri daha şuurlu hale getirecektir” dedi. İnteraktif şekilde hayat tecrübelerini ve birikimlerini gençlere aktaran Kula’nın zaman zaman türkü ve şiir okuması da öğrencilerin konuşmaya olan ilgisini artırdı.
 Etkinliğin sonunda Ahmet Sula’ya hediyeler takdim eden Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar: “Milli, manevi kültür ve değerlerini bilen nesiller yetiştirmek bizim en önemli vazifemiz. Sayın Sula, yıllarca devletine hizmet etmiş, terörle mücadele etmiş ama o kargaşanın içinde sanatsal bir yönünü de ortaya çıkarmış. Bu değerlerin aktarılması da kültür ve sanat olmadan mümkün değil. Bizler de Develililer olarak; Ahmet Sula’nın hem hayat tecrübesinden hem de özel yeteneklerinden faydalanalım istedik. Davetimize icabet ettiği ve gençlerimizin gönüllerine dokunan böylesi güzel bir söyleşi gerçekleştirdiği için kendisine teşekkür ediyor; en kısa sürede kendisini tekrar misafir etmek istiyoruz” diye konuştu.
 Etkinlik çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum