24 Temmuz 1908 Basında sansürün kaldırılışının 103. yılı

24 Temmuz 1908 Basında sansürün kaldırılışının 103. yılı
23 Temmuz 2021 - 14:24
Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, Basım bayramı dolayısyla bir mesaj paylaştı. Adnan Kenanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:"
Basın kuruluşları ve Medya halkın haber almasında en çok emeği olan Basın Emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramlarını tebrik ediyorum.
Savaş muhabirleri Adliye muhabirleri ve halkın doğru tarafsız ve objektif haber almaları için köşe yazıları yazan gazeteciler bir yerde hayati tehlike yaşamalarına ekonomik koşulları iyi olmamasına rağmen onurluca mesleklerini ifa etmeye çalışmaktadır.
Basında sansür günümüzde varmıdır yokmudur ?  bunu halkımızın takdirine bırakıyorum.
İktidar veya muhalefet dengesini korumak gazeticilerin ekonomik giderlerini karşılamak için dikkat ettikleri en büyük husustur.
Sorunlarını en iyi kendileri ve gazeteciler cemiyeti bilir, dile getirirler.
Ulusal Basın ve Yerel Basın ortak havuzdan memnunmudur çok seslilik yerine az seslilik halkın haber alması önündeki en büyük sıkıntıdır.
Ekonomik özgürlüklerinin yaptıkları haber yönünden kısıtlanmadığı eşit ve adil davranıldığı 600.000 günlük tirajları görmelerini yerel basınında ilân ve reklamlardan eşit şekilde nasibini aldıkları okunabilen gazete çıkardıkları günleri görmek dileğiyle " ifadelerini kullanıdı 

YORUMLAR

  • 0 Yorum