21 şehir için sarı kod uyarısı verildi

Meteoroloji'den 21 kente sarı kodlu uyarı! Kar ve fırtına kuvvetli olacak (24 Aralık 2023 hava durumu)

21 şehir için sarı kod uyarısı verildi
24 Aralık 2023 - 20:15
Haftanın son gününde yurt genelinde nasıl bir hava hakim olacak merak edilirken, pazar planı yapmak isteyenlerin merak ettiği raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü paylaştı. Yeni yıla sayılı günler kala yurdun birçok kesiminde kar yağışı etkili olacak. Karla karışık yağmur ve fırtınanın özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkili olması beklenirken, 21 kentte ise sarı kodlu uyarı verildi. İşte günün tahminlerine dair detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Kütahya, Hatay, Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Karadeniz'de 3 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 yer yer 90 km/saat) esecek.

21 KENTE SARI KODLU UYARI
Haftanın son gününde fırtına, kar ve sağanak beklenen iller belli olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 21 kent için 'sarı kodlu uyarı' verdi. Bu illerde yaşayanların ani sel ve su baskınlarına, kuvvetli kar yağışına ve fırtınaya karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Sarı kod ile uyarı alan iller şöyle: Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Kastamonu, Muş, Rize, Sinop, Trabzon, Van, Zonguldak, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum