Prof. Dr. Gökalp Öner, Tüp Bebek Tedavisinde Bilinmeyenleri Anlattı

Prof. Dr. Gökalp Öner, Tüp Bebek Tedavisinde Bilinmeyenleri Anlattı
03 Haziran 2023 - 13:22

Kayseri’de gerçekleştirdiği başarılı tüp bebek tedavi yöntemleri ile adını Türkiye ve Dünya'ya duyuran Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, tüp bebek tedavisinde bilinmeyenleri ve nelere dikkat edilmesi gerektiği anlattı.

Tüp bebekte embriyo kalitesi, hakkında bilgiler veren Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner:” Embriyo kalitesi, embriyonun sağlığı, gelişimi ve tutunma kabiliyeti hakkında bilgi verir. “ dedi.

Tüp bebekte embriyo kalitesi için yapılacak önerileri sıralayan Prof. Dr. Gökalp Öner:”  Embriyo kalitesi, uzman tarafından değerlendirilir ve birkaç faktöre dayanarak sınıflandırılır. Embriyolar, her hücrenin eşit büyümesiyle simetrik bir şekilde gelişmelidir. Uzmanlar, simetrik olup olmadığına bakarak embriyo kalitesini değerlendirirler. Fragmentasyon, hücrelerin parçalanması ve kırılmasıdır. Normal bir embriyo, az miktarda fragmentasyona sahip olurken, düşük kaliteli embriyolar yüksek düzeyde fragmentasyona sahip olabilirler. “ ifadelerini kullandı.

 

“TÜP BEBEK TEDAVİ SÜRECİNDE BESLENME”

Tüp Bebek tedavi sürecinde nasıl beslenme programı hazırlanmalı, nelere dikkat edilmesi hususunda bilgiler veren Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner:” Yeterli miktarda protein tüketmek, yumurtalıkların sağlıklı bir şekilde çalışmasına ve kaliteli yumurta üretimine yardımcı olabilir.” dedi.

Yumurtalık sağlı için yenilmesi gereken besinleri sıralayan Prof. Dr. Gökalp Öner:” Somon, hindi, tavuk, yumurta, yoğurt, kuru baklagiller ve badem gibi protein açısından zengin yiyecekler tüketmek faydalıdır. oğru yağları tüketmek, yumurtalık sağlığına ve hormonal dengeye destek olabilir. C vitamini, yumurtalıklar için önemlidir. Portakal, kivi, çilek, domates, brokoli gibi C vitamini açısından zengin yiyecekler tüketebilirsiniz. Folik asit, embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Yeşil yapraklı sebzeler, narenciye, kuru fasulye, fındık ve kepekli tahıllar gibi folik asit açısından zengin yiyeceklerdir. Tüp bebek tedavisi sürecinde kafein ve alkol tüketiminden kaçınılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

“EMBRİYO TRANSFERİ SONRASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ”

Embriyo transferi sonrasında nelere dikkat edilmesi konusunda bilgiler veren Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner:” Embriyo transferinden sonra birkaç saat dinlenmek önerilir. ” dedi.

Çok aktif olmaktan kaçınmak ve yatağa yatmak, embriyonun rahim içinde tutunmasına yardımcı olabilir. Bol miktarda su içmek, rahim içindeki sıvı düzeyini artırarak embriyonun tutunmasına destek olabilir. Sağlıklı beslenmek, stresten kaçınmak, hekimin önerilerine uymak gerekir. Embriyo transferinden sonra birkaç gün cinsel ilişkiden kaçınmak önerilir. “ ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum