Op. Dr. Emre Yurdakul: Diz Ağrılarında Kalça Ve Ayak Bileği Önemli Faktör

Kayseri System Hospital doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, en yaygın ortopedik sorunlardan biri olan diz rahatsızlıklarının sebepleri arasında ayak bileği ve kalça problemlerinin önemli oranda yer tuttuğunu dile getirdi.

Op. Dr. Emre Yurdakul: Diz Ağrılarında Kalça Ve Ayak Bileği Önemli Faktör
26 Ocak 2023 - 11:29

Kendilerine diz şikâyetiyle müracaat eden hastaların büyük bölümünde alt ve üst eklemden kaynaklı rahatsızlıklar olduğunu ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, topuk ve kalça problemlerinin dize büyük oranda olumsuz baskı uyguladığını, bunun sonucunda da diz bölgesinde ağrıya neden olan deformeler oluştuğunun altını çizdi.

DÜZTABANLIK DA DİZ AĞRISI YAPIYOR

Vücudun kompleks bir yapıya sahip olmasından dolayı sadece ağrıyan bölgeye odaklanmanın yanlış olduğunu, bir alt ve bir üst eklemin de dikkate alınması gerektiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul: “Düztabanlarda taban çöktüğü için dizin iç tarafına aşırı yük biniyor, bunun için de dizin iç taraflarında ağrılar ve aşınma oluşuyor. Biz, birçok diz ağrısını ameliyata lüzum görmeden tabanlık, yürüyüş eğitimi, kalça egzersizleri ve kilo kontrolü gibi kolay ve pratik metotlarla çözebiliyoruz, sonuçta ortopedik rahatsızlıkların büyük bölümü duruş bozukluklarıyla ilgili; insanlarımız, duruş bozukluğuna meydan vermemek için düzenli spor yapmaya özen göstermeli.” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum