Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı'dan Üreticilere Çağrı;

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı'dan Üreticilere Çağrı;
19 Mart 2023 - 12:48
KAYSERİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜNAY ÇAKI'DAN ÜRETİCİLERE ÇAĞRI;
"ET FİYATLARINDAKİ ARTIŞ NEDENİYLE  DAMIZLIK HAYVANLARI KESİME GÖNDERMEYELİM"
Son aylardaki Et fiyatlarındaki artış ve süt fiyatlarındaki sert düşüş nedeniyle Damızlık büyükbaş hayvanların kesime götürülmesine zemin hazırlıyor gibi görünse de Üreticilerin işletmelerindeki Damızlık ve süt hayvanlarını kesime vermemeleri isteniyor. Çiğ süt fiyatlarındaki düşüşün engellenmesi için acil tedbir alınması gerekiyor.
Kayseri DSYB üyelerinin Sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek ve bu konuda  adına gereken duyarlılığı göstermelerini sağlamak için Birlik olarak eğitim verilmeye başlandı.
Kayseri genelinde her geçen gün büyümekte olan büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 18 bin işletmedeki 230 bin büyükbaş hayvan varlığının 60 binin kayıtlı olduğu KDSYB ne ait 902 işletmeden elde edilen günlük 120 ton sütün toplanmaktadır.
  Birlik Başkanı Günay Çakı; Eğer üreticiler Damızlık Hayvanları kesime verirlerse,  Damızlık Hayvan varlığı yanında et ve süt üretiminin de  tehlikeye düşebileceğine dikkat çekti. 
Develideki Süt toplama merkezinde yapılan 2023 yılı eğitimleri kapsamındaki  konuşan Başkan Günay Çakı;
 Her ne kadar Gıda tedariğini sağlayan tarım ve hayvancılık sektörü,  artan giderler nedeniyle zor günler yaşıyor olsa da kesinlikle et fiyatlarındaki artış  nedeniyle de  üreticilerimizin damızlık hayvanlarını kesime vermemelerini öneriyoruz.
2021 yılında  500 bin damızlık hayvanın, 2022 yılında da yaklaşık Bir Milyon  üzerindeki damızlık sığırın kesime gittiğini  biliyoruz. Süt ineklerinin de bu ve benzeri nedenlerle kesime gitmesi, süt üretiminin uzun vadede zor günler geçirmesine vesile olacaktır. İşletmelerdeki damızlık Hayvanlarımızın yerinin doldurulması da çok zor olacaktır dedi. 
Eğitim Seminerlerine Başkan Günay Çakı, Başkan Yardımcısı Talip Akçakaya, Yönetim Kurulu Üyeleri M.Emin Akşehirli, Yusuf Medeni,Mustafa Coşkun, Mehmet Bülbül, Hadi Yaşar Eroğlu ve 60 personel katıldı

Nezir Ötegen  

YORUMLAR

  • 0 Yorum