İYİ Parti Kazım Yücel Milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu

İYİ Parti Kazım Yücel Milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu
20 Mart 2023 - 18:07
İYİ Parti Milletvekili aday adayı Kazım Yücel, neden vekil olmak istediğini anlattı

 İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek partisinden milletvekili aday adayı olan Kazım Yücel, neden istifa ettiğini ve neden vekil olmak istediğini anlattı. 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem TBMM Milletvekilliği Seçimleri’nin 14 Mayıs’ta yapılmasının kesinleşmesinin ardından partilerde aday adaylığı başvuru süreci başladı. Partilerin Kayseri teşkilatlarında da hareketlilik devam ediyor. Milletvekili aday adaylığı merak edilen İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Kayseri Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Basın açıklamasında konuşan milletvekili aday adayı Yücel “Bütün ilçe başkanları beni aday görmek istediklerini söylediler. 'Mutlu oluruz' dediler, beni gururlandılar.  Ve ben bu bilgiler doğrultusunda yine görevimi tamamladığımı düşünmüyorum. Çünkü il başkanından aldığım yetki görüşme üzerineydi. Aldığım terbiye ve liyakat bunu gerektirdi. İl başkanımdan tekrar randevu istedim. İstifaların son günüydü saat 11.00’de ve ben bir şeye karar vermemiştim sadece analiz yapmıştım. Analizi sayın başkanımın makamında arz ettim. 'Sayın başkanım karar sizin' dedim. Bütün aday adaylarının duymasını istediğim bir şey söylüyorum “Kazım Başkanım biz senden razıyız, bu benim şahsi ve yönetiminin kararı. Fakat biz hangi aday adayı olursa onlarla seni aynı mesafede görüyoruz. Ta ki adaylarımız ortaya çıkana kadar. Ondan sonra 10 aday da bizim Kayseri’deki 10 vekilliği de alacağız dedi. Ve saat 16.30’da istifa etmeme yarım saat kala asıl işim bu diye hiçbir başkanımın konuşmasını kesmeden o dakikaya kadar dinledim. Ve 16.30’da Kocasinan Belediyesi’nden önce Belediye Meclis üyeliğinden, sonra Büyükşehir belediyesinden de istifa ettikten sonra aday adaylığımı duyurdum. İstifamın ertesi gün genel merkeze giderek Kayseri’de hızlı trenin olmadığını, otobanın hala gelmediğini görünce ve ülkenin ekonomik dibe vuruşunu görünce, tarım ve hayvancılığın bittiğini görünce, eğitimin içinin boşaltıldığını görünce, liyakatın aradan çıktığını görünce ben de bu düşünceler çerçevesinde İYİ Parti genel merkezine gittim. 28’inci Kayseri İYİ Parti milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundum. Ben sayın genel başkanıma bir aday adayı olarak Kayseri’den bu partinin grup başkan vekilliğini layık gören il başkanımla birlikte tüm iYi Partililerle birlikte bir çağrıda bulunmak istiyorum; Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk gelen doğum günüm 13 Mayıs. O güne kadar sahada dolaşmadık dokunmadık el bırakmamaya söz vererek önce Türkiye’de iktidarı değiştireceğiz, sonra Kayseri’de tarihi yazacağız” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum