İl Sağlık Müdürü Erşan, Organ Nakli Karikatür Sergisinin Açılışına Katıldı

İl Sağlık Müdürü Erşan, Organ Nakli Karikatür Sergisinin Açılışına Katıldı
28 Ocak 2023 - 14:02
Erciyes Organ Nakli Vakfı tarafından organ naklinde farkındalık oluşturmak amacıyla organize edilen karikatür sergisinin açılışı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Cengiz Çavumirza, Erciyes Organ Nakli Vakfı Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve vakıf üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Sergi açılışında konuşan Erşan, vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesiyle birlikte bağış sayılarının artmasını temenni ettiğini söyleyerek, “Ülkemizde organ nakli bekleyen çok sayıda vatandaşımızın olduğunu görüyoruz. İlimizde 650 civarında organ bekleyen vatandaşımız var. Ama ne yazık ki bağış sayılarımız arzu ettiğimiz seviyelerde değil. Temennimiz bu tür etkinlikler vasıtasıyla organ bağışı konusundaki duyarlılığın artması. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bizlerde bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız için sergi alanına organ bağış noktası kurduk. Halkımızın bu konuya hassasiyet göstereceğinden eminiz" ifadelerini kullandı.
Erciyes Organ Nakli Vakfı Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise “Erciyes Organ Nakli Vakfı olarak organ bekleyen vatandaşlarımıza organ temini bakımından farkındalık oluşturmak için bu tür faaliyetleri yapıyoruz. Bugün burada yapmış olduğumuz faaliyet de, 2 senede bir Ankara'da düzenlenen ve sonrasında Kayseri'de yapılan karikatür sergisi. Buna karikatür sergisi deyip geçmemek lazım. Vatandaşlarımızın buraya gelip organ naklinin ve bağışının ne manaya geldiğini ve organ bağışının ne kadar önemli olduğunu bizzat kendilerinin görmelerinde fayda var. Bundan sonraki süreçte inşallah hem vatandaşlarımızın bağış yapmaları konusundaki farkındalığın arttırılması hem de gerçekten organ naklinin özellikle kadavradan yapılmasına yönelik çalışmaların arttırılması noktasında gayretlerimize devam edeceğiz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum