"Hafızlık Yarışması" Bölge Finali Kayseri'de Yapıldı

"Hafızlık Yarışması" Bölge Finali Kayseri'de Yapıldı
07 Eylül 2021 - 16:43
Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla Kur’an kursu öğrencileri arası “Hafızlık Yarışması” bölge birinciliği seçimi, 06.09.2021 Pazartesi günü,  İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı.

Hafızlık Yarışması Bölge Finali’nde konuşan İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, “Öncelikle bu öğrencilerimizi yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocalarımız gayretleriyle, teşvikleriyle, birçok sıkıntılara katlanarak öğrencilerimizi yetiştirdiler. Ailelerine de teşekkür ediyorum. Çünkü aile, hoca ve öğrenci birlikte bu işin üstesinden geliniyor. Ben ailelerin çocuklarına özveriyle böyle bir imkân hazırladıklarını düşünüyorum. Yarışmaya katılan bütün yavrularımızı kutluyorum. Benim gözümde hepsi birinci, hafız olan herkes birincidir.” Dedi.

Yarışmanın komisyon başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe, komisyon üyeliğini ise İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ve Uzman Vaiz Dr. Cansever Dokuz yaptı.

Komisyon seçimi sonucunda; erkeklerde hafızlık bölge birincisi Konya İli Meram İlçe Müftülüğü’ne bağlı Çayırbağı Kur’an Kursu Öğrencisi Hasan İlimler oldu ve 20.09.2021 Pazartesi günü İzmir’de yapılacak olan Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

Yarışma sonrası İl Müftülüğü tarafından yarışmaya katılan bütün yarışmacılara derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum