Gülsoy: "Çanakkale Zaferi; İnancın, Azmin Ve Kararlılığın En Büyük Simgesidir"

Gülsoy: "Çanakkale Zaferi; İnancın, Azmin Ve Kararlılığın En Büyük Simgesidir"
18 Mart 2023 - 10:11
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gülsoy, “Türk ve Dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakan 18 Mart Çanakkale Zaferi tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar; inancın, azmin ve kararlılığın en büyük simgesidir.” dedi.
Tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olan ve savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılını kutlamanın onurunu yaşadığımızı belirten Başkan Gülsoy, mesajında şunları kaydetti;
"Çanakkale Zaferi; Tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordumuzun ve yüce Türk Milleti’nin istiklal ve istikbali için kenetlendiği, canı pahasına büyük bir mücadele vererek kazandığı bir zaferdir. Bir milletin yeniden doğuşunun ilk işaretidir.
Bugün bu cennet vatanda sahip  olduklarımız için onlara çok şey borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun. Mekanları cennet olsun. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Çanakkale'de destan yazan milletimizin vatanı ve bağımsızlığı için aynı azim, inanç ve fedakârlığına o gün olduğu gibi bugün de asrın felaketini yaşadığımız depremde tek yürek olan milletimizin birlik ve beraberliği vatan sevgisinde yaşıyoruz.
108 yıl önce Çanakkale’de sergilenen kahramanlık, cesaret, dayanışma, birlik, fedakârlık ve mücadeleyi bugünde ‘Ruhumuzda Var’ temasıyla deprem felaketinin yaralarını sarmak üzere yaşatıyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkıma uğrayan 11 ilimizin üretimini, ticaretini, ihracatını, istihdamını yeniden canlandırarak; vatanımız için, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da birlik ve beraberliğin güçlendirilmesiyle yarınlarımız, hiç kuşkusuz bugünlerimizden daha güzel ve aydınlık olacaktır.
Bizlere ve bizden sonraki nesillere düşende ülkemizi sonsuza kadar kardeşliğin ve kalkınmanın yaşanacağı, dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapmaktır.  Aziz şehitlerimize borcumuzu çok çalışarak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir ülke bırakarak ödeyeceğiz.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir asır önce görüp dediği gibi “Üretmeye mecburuz” Kayseri iş dünyası olarak, bizlerde üzerimize düşeni yaparak üretime, istihdama ve ihracata artan bir ivme ile sürdüreceğiz. Bu hedef üzerine çalışmaktan vazgeçmeyeceğimizi de yeniliyorum. Rabbim ülkemize sadakatle hizmet etmeyi nasip etsin. Çanakkale ruhuna her zaman sahip çıkacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr Türk Milletini minnet ve saygıyla anıyorum."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum